100601-dani_save

23.05.2013.

Šesto izdanje projekta Lijepa naša Sava održat će se od 24. svibnja do 5. srpnja u četirima najvećim gradovima uz Savu – Zagrebu, Sisku, Slavonskome Brodu i Županji. Dosad najsadržajniji program toga društveno odgovornoga projekta uključivat će tradicionalne savske sajmove, izložbe i radionice posvećene našoj najdužoj rijeci, ali i brojna iznenađenja.

U Zagrebu će, među ostalim, studenti Tekstilno-tehnološkoga fakulteta predstaviti jedinstvene suvenire, predmete i modne dodatke nadahnute savskim motivima. U Sisku će poznata etnoglazbenica Tamara Obrovac održati koncert posvećen Savi, a izlagači će na savskim sajmovima organizirati prikaze života uz Savu uz kušanja tradicijskih savskih jela, specijaliteta od ribe i slastica. Na velikoj završnici u Slavonskome Brodu u okviru tradicionalne Fišijade bit će predstavljen najveći kotlić za riblji paprikaš. Cilj je projekta Lijepa naša Sava promicanje svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i povratka građana na nju te poticanje održivoga gospodarstva i ekoturizma, a na današnjoj su ga konferenciji za novinare najavili partneri iz Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatskih voda i Coca-Cole HBC Hrvatska.

Program započinje 24. svibnja Parlamentom mladih pod nazivom Mladi danas za Savu sutra. Pedesetak srednjoškolaca iz četiriju zemalja savskoga slijeva u prirodnome rezervatu Zasavica kod Srijemske Mitrovice boravit će u organizaciji Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, uz potporu Coca-Cole te UNDP-a Bosne i Hercegovine. Na dvodnevnome skupu dat će svoju viziju razvoja Save, predstaviti najbolje školske ekološke projekte te raspravljati o mogućnostima prekogranične suradnje.

„Tijekom godina provedbe projekta Lijepa naša Sava sa zadovoljstvom uočavamo stalni napredak prema ostvarenju glavnoga cilja, a to je da se vlasništvo nad postojećim iznimnim ekološkim vrijednostima i gospodarskim potencijalima u slijevu rijeke Save prenese do samih ljudi koji u njemu žive. Time će se u budućnosti osigurati održivo upravljanje vodama, poboljšati stanje voda i ekosustava, a time i kvaliteta života stanovnika uz Savu“, izjavio je glavni tajnik Međunarodne komisije za sliv rijeke Save Dejan Komatina. Najavio je da će se u razdoblju od 25. svibnja do 1. lipnja održati i promocijska biciklistička vožnja uz rijeku Savu od Kranjske gore do Beograda kojom se želi podsjetiti na važnost upoznavanja ljepota i očuvanja rijeke Save i njezina okoliša, potaknuti potencijal za razvoj biciklističkih staza uz Savu i razvoj rekreacijskoga turizma.

Projekt Lijepa naša Sava nastavlja se Savskim sajmom u Zagrebu koji će se održati od 31. svibnja do 2. lipnja na Bundeku u okviru tradicionalne međunarodne vrtne izložbe Floraart. Središnji sajamski dan bit će 1. lipnja, kada se obilježava Dan rijeke Save. Posjetitelji će moći uživati u besplatnim kušanjima tradicijskih savskih jela i slastica te specijaliteta od ribe, a očekuje ih i prikaz običaja i života uz Savu, predstavljanje jedinstvene odjeće i modnih dodataka sa savskim motivima koje su izradili studenti Tekstilno-tehnološkoga fakulteta, izložba fotografija i radova te bogat kulturno-umjetnički program. Nakon toga slijedi Savski sajam u Županji 8. lipnja gdje će, uz Dječje čobanske igre i zabavni program s nastupima mjesnih kulturno-umjetničkih društava, dalmatinska klapa Bošket u osebujnome izričaju oživjeti stare posavske pjesme i napjeve.

Posjetitelje Savskoga sajma u Sisku 14. lipnja u okviru tradicionalnih Lipanjskih susreta dočekat će nastup etnoglazbenice Tamare Obrovac i ansambla Transhistria electric. Zahvaljujući partnerskoj potpori Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, brod Juran i Sofija besplatno će prevoziti posjetitelje od Kaptola do Staroga grada. Domaćin će završnice projekta Lijepa naša Sava ponovno biti Slavonski Brod, 5. srpnja, a Savski sajam održat će se u okviru tradicionalne Fišijade. Tom će prigodom posjetiteljima biti predstavljen najveći kotlić za riblji paprikaš.

„Rijeka Sava u prometnome je smislu ključna poveznica koja svojom razgranatom mrežom unutarnjih vodnih putova povezuje zemlje Europske unije. Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u projektu Lijepa naša Sava aktivno sudjeluje već šestu godinu, a manifestacijama koje će se u okviru projekta odvijati u Zagrebu i ostalim gradovima na rijeci Savi bit će obuhvaćene i lučke kapetanije unutarnjih voda i Agencija za vodne putove unutarnjih voda, a to će ujedno biti prigoda i da se predstave javnosti te odgovore na pitanja građana“, najavio je načelnik Sektora unutarnje plovidbe u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Janko Brnardić.

„Osobito nam je zadovoljstvo i ove godine sudjelovati u aktivnostima ovoga hvalevrijednog projekta, na kojemu iz godine u godinu sudjeluje sve više partnera, te doprinijeti zajedničkomu cilju – promicanju zaštite i očuvanja rijeke Save i vodnih bogatstava kao i promociji ukupnoga gospodarskog razvoja na cjelokupnome slijevu rijeke Save“, rekao je pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede Dražen Kurečić.

Prisutne je pozdravio i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić. „Projekt Lijepa naša Sava u punome značenju ima obilježja suradnje i posebno bih zahvalio organizatorima koji ustrajno već šestu godinu zaredom povezuju i okupljaju velik broj ustanova, udruga i partnera, što govori o uspješnosti i prihvaćenosti toga projekta u široj javnosti. Hrvatske vode u projekt su se uključile sa svojim posebno zapaženim obrazovnim radionicama pokretnoga laboratorija, likovnim radionicama i ekokvizom koji na zabavan i informativan način široj javnosti i mališanima predstavljaju važnost poznavanja i praćenja stanja voda te njihova očuvanja“, rekao je Plišić.

Uime pokretača projekta, Coca-Cole HBC Hrvatska, nazočne je pozdravio glavni direktor te tvrtke Mircea Draja. „Sa zadovoljstvom najavljujem šesto izdanje projekta Lijepa naša Sava kojim nastojimo poticati svijest građana o važnosti zaštite rijeke Save, ali i razvoja hrvatskih gospodarsko-turističkih potencijala uz rijeku Savu na temeljima održivosti. Da su ciljevi projekta prepoznati, pokazuje podatak da ove godine na mjesnoj i državnoj razini okupljamo više od 50 partnera, a pripremili smo još bogatiji sadržaj koji promiče mjesne kulturne posebnosti te pokazuje da kontinentalna Hrvatska ima vrijedne potencijale koji mogu bitno unaprijediti ukupnu hrvatsku turističku ponudu i omogućiti jedinstvene sadržaje“, izjavio je Mircea Draja.

Projekt Lijepa naša Sava projekt je društveno odgovornoga poslovanja koji su 2008. godine partnerski pokrenuli Coca-Cola HBC Hrvatska, Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture radi promicanja svijesti o važnosti zaštite okoliša i vodnih bogatstava u Republici Hrvatskoj te poticanja kontinentalnoga turizma na temeljima održivosti. Više podataka o projektu i partnerima potražite na Facebooku i na mrežnoj stranici www.lijepanasasava.hr.

Više o Zagrebu

inmusic-2017

12. INmusic festival

10.04.2017.

19.06.2017. – 21.06.2017. @Jarun

tattoo-2017

Hrvatska Tattoo konvencija ZAGREB 2017.

05.04.2017.

19.05.2017. – 21.05.2017. @Galerija studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu

animafest-2017

Animafest Zagreb 2017. – Svjetski festival animiranog filma

01.04.2017.

05.06.2017. – 10.06.2017. @Zagreb

animafest-2017

Animafest Zagreb 2017. – Svjetski festival animiranog filma

01.04.2017.

05.06.2017. – 10.06.2017. @Zagreb

najnaj-2017

17. Naj, naj, naj festival

10.03.2017.

19.04.2017. – 23.04.2017. @Zagreb

Veribo apartmani

Super apartmani, super cijene!

Studio apartman

Eksluzivni – GREEN STUDIO apartman – TS1

Luksuzni studio apartman s balkonom za 2 osobe

apartmani113_131016

Ekskluzivni Blue apartman TS2

Luksuzni apartman s balkonom za 4 osobe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman SUN

Jedinstveni penthouse apartman smješten na obroncima Medvednice s prostranom terasom, na kojoj možete uživati u pogledu  na Medvedgrad ili piti jutarnju kavu okruženi prirodom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman PARK SQUARE

Uživajte u svi prednostima grada, blizina muzeja, kazališta, trgovina i znamenitosti, ali i parkova koji pružaju odmor i mir. Sve to vam je na dohvat ruke kada ste smješteni u ovom renoviranom trosobnom apartmanu

Livingroom apartment MOON

Apartman MOON

Ovaj jednosoban apartman u samom centru Zagreba ima sve što vam je potrebno da u šetnji doživite grad, jer do svih znamenitosti, trgovina, restorana možete doći pješice.

Livingroom - HAPPY

Apartman HAPPY HOME

Ovaj studio apartman ima sve što vam treba za ugodan boravak u Zagrebu

Diningroom - BLUE RS

Apartman BLUE

Ovaj prostrani stan sa jednom spavaćom sobom idealno je mjesto gdje ćete osjećati kao kod kuće uz sve prednosti hotela. U širem centru Zagreba s parkirnim mjestom.

New Image6

Apartman AURORA

Ovaj prostrani stan sa jednom spavaćom sobom idealno je mjesto gdje ćete osjećati kao kod kuće uz sve prednosti hotela. U širem centru Zagreba sa parkirnim mjestom.

Lokacije naših apartmana

Karta sa lokacijama svih naših apartmana

Svi se naši stanovi nalaze u Zagrebu. Pogledajte lokacije svih naših apartmana na interaktivnoj karti.

Map of Zagreb

Design by: Dizajn Zona 42
© 2009.-2018. Veribo Koncept d.o.o.

Solution Graphics