picasso

04.02.2013.

U Zagrebu se 23. ožujka otvara dosad najveća izložba slika i skulptura Pabla Picassa ikada postavljena u ovom dijelu Europe! Domaćin je Galerija Klovićevi dvori, na izložbi će biti predstavljeno 56 djela te četrdesetak fotografija, a “najbolje ispričana priča o najvećem umjetniku XX. stoljeća” bit će otvorena do 7. srpnja.

Riječ o izložbi remek-djela iz Muzeja Picasso, koji se obnavlja pa izlošci već tri godine putuju svijetom. Nakon Europe, SAD-a, Kine, Japana, Tajvana, Rusije, Australije i Hong Konga izložba stiže u Zagreb gdje će biti otvorena sve do 7. srpnja. Posjetitelji koji će u Zagreb sigurno stizati i iz zemalja u okruženju moći će uživati u 56 Picassovih slika i skulptura te četrdesetak fotografija, čime je obuhvaćen veliki dio pozamašnog opusa jednog od najvećih umjetnika XX. stoljeća, od njegovih najranijih radova pa sve do onih koji su nastali pred sam kraj njegova života. Slike i skulpture prate i brojni dokumenti vezani uz rad Pabla Picassa.

Radovi će biti predstavljeni kronološki – počevši sa slikom iz 1895. godine kada je kao četrnaestogodišnji mladi umjetnik naslikao djelo “Čovjek s kapom”. U tom kronološkom nizu jasno će se vidjeti utjecaj brojnih španjolskih umjetnika, odnosno ono što su oni ostavili u naslijeđe mladom Pablu Picassu. No kasniji radovi pokazuju njegovu originalnost u raznim područjima stilskog izražavanja – od famoznog plavog i ružičastog razdoblja, preko protokubizma i takozvanog sintetičkog kubizma, istraživanja Afrike, klasičnog razdoblja, nadrealističke faze do njegovih posljednjih, kasnih radova. Među njima je i njegova posljednja slika – autoportret “Nedjelja” završen neposredno pred smrt 1971. godine.

Zagrebačku publiku dodatno će privući i dio izložbe posvećen Pablovoj muzi, Hrvatici Dori Maar koja je svojim umjetničkim, ali i političkim stavovima uvelike utjecala na njegov život. Publika će tako uživo moći vidjeti i njezin slavni portret iz 1937. godine.

Bit će to jedinstven umjetnički događaj koji Zagreb kao domaćina svrstava u sam vrh najpoželjnijih kulturnih odredišta ovoga proljeća.

Više o Zagrebu

amira-medunjanin

Amira Medunjanin u Lisinskom

20.02.2015.

Svjetski priznata umjetnica i vrhunska pjevačica sevdalinki Amira Medunjanin 16. ožujka prvi put će samostalno nastupiti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, gdje će promovirati svoj novi album “Silk & Stone”, sniman upravo u prostorima te glazbene kuće.

flauta

Nova koncertna sezona Zagrebačkog ansambla flauta

15.02.2015.

Zagrebački ansambl flauta održat će novu koncertnu sezonu ciklusa “Tri godišnja doba” u Muzeju suvremene umjetnosti i sadržajno osmišljenim koncertima nastojati publici približiti nov i nekonvencionalan pristup ozbiljnoj i suvremenoj glazbi.

zelim-znati

Želim znati

10.02.2015.

Do 19. veljače u Tiflološkom muzeju otvorena je edukativno-interaktivna izložba “Želim znati”, a izložena su vrijedna stara učila za nastavu matematike i fizike izrađena prema nacrtima vrsnog pedagoga, inovatora i slijepog prirodoslovca Eugena Wagnera.

zagrebdox2015

Međunarodni festival dokumentarnog filma

06.02.2015.

S nizom prepoznatljivih, ali i novih programa, od 22. veljače do 1. ožujka u kinu Cineplexx Centre Kaptol održat će se 11. Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox.

chocofest2015

Najslađe mjesto u gradu

06.02.2015.

Od 12. do 15. veljače u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika održat će se 4. Zagreb Coffee & Chocofest, gdje sve koji dođu osim očaravajućih okusa i aroma očekuje pregršt zanimljivosti uz dobru zabavu.

Veribo apartmani

Super apartmani, super cijene!

DSC_7101_s

Apartment Happy Home

Small but comfortable apartment is situated near “Kvaternikov Trg”, around 20 minutes walk from city center “Ban Jelačić” square . It has 1 room and it can accommodate up to 3 persons.

spavaća soba

Apartman Zvonimir

Prekrasno uređen moderan stan u novoj zgradi na par minuta šetnje do glavnog gradskog Trga s osiguranim parkirnim mjestom.

Apartman SUN

Jedinstveni penthouse apartman smješten na obroncima Medvednice sa tersaom od 90 m2 gdje možete uživati u  pogledu  na Medvedgrad ili u miru s pogledmo na šumu piti jutarnju kavu.

StarDiningroom2.jpg

Apartman Star Exclusive

Star se nalazi u strogom središtu Zagreba: gostima je na raspolaganju prostran i moderan prostor s 2 spavaće sobe (ensuite).

ray2

Apartman RAY

Stan se nalazi u centru grada, u blizini Ilice, najdulje zagrebačke ulice koja počinje na samom središnjem trgu.

moon4

Apartman Moon

Odsjednite u samom središtu grada, i opustite se u ovom mirnom stanu.

Dnevni Lake 1

Apartman Lake

Moderno uređeni apartman u novom nasljeu Vrbani udaljen par minuta hoda do jezera Jarun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman City

Moderno namješten apartman kod Britanskog trga koji može primiti do 5 ljudi.

NESTBLUEBAR1

Apartman Blue

Osjetite duh Jadranskog mora dok odsjedate u ovom stanu uređenom u jedinstvenom morskom duhu.

Lokacije naših apartmana

Karta sa lokacijama svih naših apartmana

Svi se naši stanovi nalaze u Zagrebu. Pogledajte lokacije svih naših apartmana na interaktivnoj karti.

Map of Zagreb

Design by: Dizajn Zona 42
© 2009.-2015. Veribo Koncept d.o.o.

Solution Graphics