picasso

04.02.2013.

U Zagrebu se 23. ožujka otvara dosad najveća izložba slika i skulptura Pabla Picassa ikada postavljena u ovom dijelu Europe! Domaćin je Galerija Klovićevi dvori, na izložbi će biti predstavljeno 56 djela te četrdesetak fotografija, a “najbolje ispričana priča o najvećem umjetniku XX. stoljeća” bit će otvorena do 7. srpnja.

Riječ o izložbi remek-djela iz Muzeja Picasso, koji se obnavlja pa izlošci već tri godine putuju svijetom. Nakon Europe, SAD-a, Kine, Japana, Tajvana, Rusije, Australije i Hong Konga izložba stiže u Zagreb gdje će biti otvorena sve do 7. srpnja. Posjetitelji koji će u Zagreb sigurno stizati i iz zemalja u okruženju moći će uživati u 56 Picassovih slika i skulptura te četrdesetak fotografija, čime je obuhvaćen veliki dio pozamašnog opusa jednog od najvećih umjetnika XX. stoljeća, od njegovih najranijih radova pa sve do onih koji su nastali pred sam kraj njegova života. Slike i skulpture prate i brojni dokumenti vezani uz rad Pabla Picassa.

Radovi će biti predstavljeni kronološki – počevši sa slikom iz 1895. godine kada je kao četrnaestogodišnji mladi umjetnik naslikao djelo “Čovjek s kapom”. U tom kronološkom nizu jasno će se vidjeti utjecaj brojnih španjolskih umjetnika, odnosno ono što su oni ostavili u naslijeđe mladom Pablu Picassu. No kasniji radovi pokazuju njegovu originalnost u raznim područjima stilskog izražavanja – od famoznog plavog i ružičastog razdoblja, preko protokubizma i takozvanog sintetičkog kubizma, istraživanja Afrike, klasičnog razdoblja, nadrealističke faze do njegovih posljednjih, kasnih radova. Među njima je i njegova posljednja slika – autoportret “Nedjelja” završen neposredno pred smrt 1971. godine.

Zagrebačku publiku dodatno će privući i dio izložbe posvećen Pablovoj muzi, Hrvatici Dori Maar koja je svojim umjetničkim, ali i političkim stavovima uvelike utjecala na njegov život. Publika će tako uživo moći vidjeti i njezin slavni portret iz 1937. godine.

Bit će to jedinstven umjetnički događaj koji Zagreb kao domaćina svrstava u sam vrh najpoželjnijih kulturnih odredišta ovoga proljeća.

Više o Zagrebu

zgautoweek2014

Dođite na Zagreb Auto Week

23.04.2014.

Sve ljubitelje automobila i ove godine očekuju u Areni Centar gdje se od 25. do 27. travnja peti put organizira Zagreb Auto Week.

zg-vremeplov2014

Baš kao nekada…

22.04.2014.

Dođete li u Zagreb od kraja travnja do početka listopada, uz uobičajene, ali uvijek zanimljive sadržaje, dočekat će vas i niz atraktivnih priredaba pod zajedničkim nazivom Zagrebački vremeplov. Svakoga vikenda zagrebački parkovi i ulice oživjet će posebnim događanjima i povesti vas na romantično putovanje u prošlost…

sv-marko2014

16. Festival sv. Marka

22.04.2014.

16. Festival sv. Marka bit će u znaku nastupa vrhunskih domaćih i svjetskih umjetnika te poznatih glazbenih ansambala, a održat će se od 25. travnja do 10. svibnja u koncertnim i crkvenim prostorima na raznim lokacijama u gradu.

Sveti Juraj ubija zmaja

Lepi Jura u Zagrebu

21.04.2014.

Ako se u Zagrebu zateknete na blagdan sv. Jurja 23. travnja, prilika je to da se pridružite besplatnom obilasku grada posvećenom tom svecu, uz kojega je vezano više spomenika i običaja u glavnom gradu i okolici.

queensstoneage

Queens Of The Stone Age na Zagrebačkom velesajmu

29.03.2014.

U organizaciji INmusic festivala na Zagrebačkom velesajmu će 10. lipnja nastupiti jedan od najcjenjenijih rock’n'roll bendova Queens Of The Stone Age.

Veribo apartmani

Super apartmani, super cijene!

DSC_7101_s

Apartment Happy Home

Small but comfortable apartment is situated near “Kvaternikov Trg”, around 20 minutes walk from city center “Ban Jelačić” square . It has 1 room and it can accommodate up to 3 persons.

spavaća soba

Apartman Zvonimir

Prekrasno uređen moderan stan u novoj zgradi na par minuta šetnje do glavnog gradskog Trga s osiguranim parkirnim mjestom.

Apartman SUN

Jedinstveni penthouse apartman smješten na obroncima Medvednice sa tersaom od 90 m2 gdje možete uživati u  pogledu  na Medvedgrad ili u miru s pogledmo na šumu piti jutarnju kavu.

StarDiningroom2.jpg

Apartman Star Exclusive

Star se nalazi u strogom središtu Zagreba: gostima je na raspolaganju prostran i moderan prostor s 2 spavaće sobe (ensuite).

ray2

Apartman RAY

Stan se nalazi u centru grada, u blizini Ilice, najdulje zagrebačke ulice koja počinje na samom središnjem trgu.

moon4

Apartman Moon

Odsjednite u samom središtu grada, i opustite se u ovom mirnom stanu.

Dnevni Lake 1

Apartman Lake

Moderno uređeni apartman u novom nasljeu Vrbani udaljen par minuta hoda do jezera Jarun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman City

Moderno namješten apartman kod Britanskog trga koji može primiti do 5 ljudi.

NESTBLUEBAR1

Apartman Blue

Osjetite duh Jadranskog mora dok odsjedate u ovom stanu uređenom u jedinstvenom morskom duhu.

Lokacije naših apartmana

Karta sa lokacijama svih naših apartmana

Svi se naši stanovi nalaze u Zagrebu. Pogledajte lokacije svih naših apartmana na interaktivnoj karti.

Map of Zagreb

Design by: Dizajn Zona 42
© 2009-2011 Veribo Koncept d.o.o.

Solution Graphics