picasso

04.02.2013.

U Zagrebu se 23. ožujka otvara dosad najveća izložba slika i skulptura Pabla Picassa ikada postavljena u ovom dijelu Europe! Domaćin je Galerija Klovićevi dvori, na izložbi će biti predstavljeno 56 djela te četrdesetak fotografija, a “najbolje ispričana priča o najvećem umjetniku XX. stoljeća” bit će otvorena do 7. srpnja.

Riječ o izložbi remek-djela iz Muzeja Picasso, koji se obnavlja pa izlošci već tri godine putuju svijetom. Nakon Europe, SAD-a, Kine, Japana, Tajvana, Rusije, Australije i Hong Konga izložba stiže u Zagreb gdje će biti otvorena sve do 7. srpnja. Posjetitelji koji će u Zagreb sigurno stizati i iz zemalja u okruženju moći će uživati u 56 Picassovih slika i skulptura te četrdesetak fotografija, čime je obuhvaćen veliki dio pozamašnog opusa jednog od najvećih umjetnika XX. stoljeća, od njegovih najranijih radova pa sve do onih koji su nastali pred sam kraj njegova života. Slike i skulpture prate i brojni dokumenti vezani uz rad Pabla Picassa.

Radovi će biti predstavljeni kronološki – počevši sa slikom iz 1895. godine kada je kao četrnaestogodišnji mladi umjetnik naslikao djelo “Čovjek s kapom”. U tom kronološkom nizu jasno će se vidjeti utjecaj brojnih španjolskih umjetnika, odnosno ono što su oni ostavili u naslijeđe mladom Pablu Picassu. No kasniji radovi pokazuju njegovu originalnost u raznim područjima stilskog izražavanja – od famoznog plavog i ružičastog razdoblja, preko protokubizma i takozvanog sintetičkog kubizma, istraživanja Afrike, klasičnog razdoblja, nadrealističke faze do njegovih posljednjih, kasnih radova. Među njima je i njegova posljednja slika – autoportret “Nedjelja” završen neposredno pred smrt 1971. godine.

Zagrebačku publiku dodatno će privući i dio izložbe posvećen Pablovoj muzi, Hrvatici Dori Maar koja je svojim umjetničkim, ali i političkim stavovima uvelike utjecala na njegov život. Publika će tako uživo moći vidjeti i njezin slavni portret iz 1937. godine.

Bit će to jedinstven umjetnički događaj koji Zagreb kao domaćina svrstava u sam vrh najpoželjnijih kulturnih odredišta ovoga proljeća.

Više o Zagrebu

mario-biondi

Mario Biondi u Lisinskom

05.08.2014.

U sklopu solo turneje u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski prvi koncert u Hrvatskoj 14. listopada održat će svjetski popularan talijanski soul i jazz glazbenik Mario Biondi, na kojemu će promovirati svoj novi album “SUN”.

miro2014

Joan Miró – remek-djela iz Fondacije Maeght

30.07.2014.

Na izložbi “Joan Miró – remek-djela iz Fondacije Maeght”, koja se otvara 25. rujna u Umjetničkom paviljonu, prvi put u ovom dijelu Europe bit će izloženi radovi slavnog katalonskog umjetnika iz te čuvene zaklade.

dvorista2014

Uđite u svijet zagrebačkih dvorišta

11.07.2014.

Pod sloganom “Svako dvorište ima svoju priču” od 18. do 27. srpnja na Gornjem gradu posjetitelji imaju priliku vidjeti što se nalazi iza vrata prekrasnih zagrebačkih dvorišta, koja će se u sklopu novoga turističkog projekta moći razgledati, upoznati njihovu povijest i tajne te čuti zanimljive priče.

ljeto-na-strosu2014

Manifestacija sa stotinu lica

10.07.2014.

Punih sto dana i ove će godine trajati Ljeto na Štrosu, na kojemu vas na Stossmayerovu šetalištu podno kule Lotrščak na Gornjem gradu očekuje pregršt zabave i sadržajnih programa. Zato ste svi pozvani da dođete, a Ljeto na Štrosu traje do 15. rujna.

smotra2014

Folklorna i plesna obilježja Međimurja

09.07.2014.

Na pozornicama Trga bana Josipa Jelačića i Gradeca od 16. do 20. srpnja nastupit će brojna folklorna društva iz Hrvatske i inozemstva na 48. Međunarodnoj smotri folklora, koja je ove godine posvećena bogatoj folklornoj i plesnoj tradiciji Međimurja.

Veribo apartmani

Super apartmani, super cijene!

DSC_7101_s

Apartment Happy Home

Small but comfortable apartment is situated near “Kvaternikov Trg”, around 20 minutes walk from city center “Ban Jelačić” square . It has 1 room and it can accommodate up to 3 persons.

spavaća soba

Apartman Zvonimir

Prekrasno uređen moderan stan u novoj zgradi na par minuta šetnje do glavnog gradskog Trga s osiguranim parkirnim mjestom.

Apartman SUN

Jedinstveni penthouse apartman smješten na obroncima Medvednice sa tersaom od 90 m2 gdje možete uživati u  pogledu  na Medvedgrad ili u miru s pogledmo na šumu piti jutarnju kavu.

StarDiningroom2.jpg

Apartman Star Exclusive

Star se nalazi u strogom središtu Zagreba: gostima je na raspolaganju prostran i moderan prostor s 2 spavaće sobe (ensuite).

ray2

Apartman RAY

Stan se nalazi u centru grada, u blizini Ilice, najdulje zagrebačke ulice koja počinje na samom središnjem trgu.

moon4

Apartman Moon

Odsjednite u samom središtu grada, i opustite se u ovom mirnom stanu.

Dnevni Lake 1

Apartman Lake

Moderno uređeni apartman u novom nasljeu Vrbani udaljen par minuta hoda do jezera Jarun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman City

Moderno namješten apartman kod Britanskog trga koji može primiti do 5 ljudi.

NESTBLUEBAR1

Apartman Blue

Osjetite duh Jadranskog mora dok odsjedate u ovom stanu uređenom u jedinstvenom morskom duhu.

Lokacije naših apartmana

Karta sa lokacijama svih naših apartmana

Svi se naši stanovi nalaze u Zagrebu. Pogledajte lokacije svih naših apartmana na interaktivnoj karti.

Map of Zagreb

Design by: Dizajn Zona 42
© 2009-2011 Veribo Koncept d.o.o.

Solution Graphics