maksimir

13.07.2013.

Kad poželite predah u razgledavanju gradskih muzeja i galerija, savjetujemo vam da se zaustavite u nekom od prekrasnih zagrebačkih parkova. Od središnjeg zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića započinje niz gradskih parkova povezanih u Lenucijevu potkovu, nazvanu tako po hortikulturnom planeru koji ju je osmislio. Niz parkova od samoga središta grada prolazi Željezničkim kolodvorom, preko Botaničkoga vrta pa sve do Marulićevog trga i Trga maršala Tita.

Park Zrinjevac, koji se nalazi u najužem središtu grada, jedno je od najromantičnijih zagrebačkih odredišta, poznato zagrebačko šetalište i stjecište ljubitelja umjetnosti.

U središtu parka, koji je dobio ime po hrvatskom banu Nikoli Šubiću Zrinskom, nalazi se Glazbeni paviljon gdje su se od kraja XIX. stoljeća održavali i još se – po uzoru na to prošlo vrijeme – od proljeća do jeseni održavaju promenadni koncerti i plesne priredbe koje barem na kratko brišu stoljeća i vraćaju nas u davna nostalgična vremena. Istim ćete vremeplovom u prosincu, zahvaljujući Adventu u Zagrebu, također otputovati u doista jedinstven romantični blagdanski ugođaj.

U nedalekom Botaničkom vrtu, s obnovljenim Vrtnim paviljonom, čak je deset tisuća biljaka iz cijeloga svijeta. U jednom dijelu Botanički je vrt uređen u stilu engleskog parka s krivudavim stazama i slobodnim skupinama drveća i grmlja, a u drugom pak u strožoj formi pravilnih i simetričnih linija francuskog parka. A od Botaničkog vrta put vodi do Marulićevog trga, na kojem je i spomenik tom hrvatskom književniku. Tu je i vrhunsko djelo secesije, zgrada nekadašnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a danas Državnog arhiva Hrvatske.

U samo središtu Zagreba nalazi se i park-šuma Tuškanac čiji su šumoviti predjeli zajedno s livadama također mjesta gdje građani i gosti uživaju u odmoru, sportu i rekreaciji u svako doba godine. U samom se središtu grada, istočno od Katedrale, na mjestu nekadašnjeg umjetnog ribnjaka, po kojemu je i dobio ime, nalazi jedan od najljepših gradskih parkova – Ribnjak, također često odredište svih generacija.

Tek desetak minuta vožnje tramvajem od središnjeg gradskog trga nalazi se park Maksimir, jedan od prvih europskih perivoja uređenih po nacrtima. U XVIII. stoljeću – kada je otvoren – bio je prvo javno šetalište u jugoistočnoj Europi. Kao vješti spoj i idealna kombinacija parka-šume i parka oblikovanog u engleskom pejsažnom stilu, bio je tadašnjim stanovnicima drago odredište. U tada neusporedivo manjem gradu, a, istini za volju, i uz drukčije predodžbe o udaljenosti, masovniji je dolazak u Maksimir vezan uz izniman događaj – uspostavljenu vožnju do njega konjskim tramvajem 1892. godine. Od 1925. godine tu je i Zoološki vrt. Tri slikovita maksimirska jezera kojima plove labudovi i čamci, paviljon i ljetnikovci u kojima se održavaju glazbene priredbe te skulpture pridonose vječitoj romantici parka Maksimir.

U neposrednoj blizini zelenilom bogatih novih gradskih četvrti, u zapadnom dijelu grada nastali su za odmor i rekreaciju također atraktivni i lijepo uređeni rekreativno-sportski centri Jarun i Mladost te još mlađi park Bundek.

Vrlo drago odredište Zagrepčana i njihovih gostiju je Sljeme, najviši vrh planinskog masiva Medvednice na koju je Zagreb naslonjen. Ljeti utočište od gradske žege, izletište i prilika za rekreaciju na brojnim planinarskim stazama, zimi je to popularno sanjkalište i skijalište na kojemu se održavaju svjetska skijaška natjecanja. Pješice ili žičarom, na jednodnevnom izletu ili u trajnijem bijegu u ugodan ambijent planinarskih domova koji nude smještaj i odličnu hranu, Sljeme je uvijek izazov i magnet, a cijela Medvednica još jedna zagrebačka riznica prirode čiji je viši dio, površine čak 228 četvornih kilometara, proglašen parkom prirode. Uz mnoge planinarske staze, prirodna je atrakcija i špilja Veternica, jedna od najvećih u Hrvatskoj. Romantiku Sljemena pojačat će i Medvedgrad, jedan od najvećih srednjovjekovnih zamaka u Hrvatskoj, podignut još u XIII. stoljeću, koji je nedavno obnovljen i postao je mjesto državnog spomen-obilježja neznanom branitelju domovine.

Više o Zagrebu

inmusic-2017

12. INmusic festival

10.04.2017.

19.06.2017. – 21.06.2017. @Jarun

tattoo-2017

Hrvatska Tattoo konvencija ZAGREB 2017.

05.04.2017.

19.05.2017. – 21.05.2017. @Galerija studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu

animafest-2017

Animafest Zagreb 2017. – Svjetski festival animiranog filma

01.04.2017.

05.06.2017. – 10.06.2017. @Zagreb

animafest-2017

Animafest Zagreb 2017. – Svjetski festival animiranog filma

01.04.2017.

05.06.2017. – 10.06.2017. @Zagreb

najnaj-2017

17. Naj, naj, naj festival

10.03.2017.

19.04.2017. – 23.04.2017. @Zagreb

Veribo apartmani

Super apartmani, super cijene!

Studio apartman

Eksluzivni – GREEN STUDIO apartman – TS1

Luksuzni studio apartman s balkonom za 2 osobe

apartmani113_131016

Ekskluzivni Blue apartman TS2

Luksuzni apartman s balkonom za 4 osobe

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman SUN

Jedinstveni penthouse apartman smješten na obroncima Medvednice s prostranom terasom, na kojoj možete uživati u pogledu  na Medvedgrad ili piti jutarnju kavu okruženi prirodom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Apartman PARK SQUARE

Uživajte u svi prednostima grada, blizina muzeja, kazališta, trgovina i znamenitosti, ali i parkova koji pružaju odmor i mir. Sve to vam je na dohvat ruke kada ste smješteni u ovom renoviranom trosobnom apartmanu

Livingroom apartment MOON

Apartman MOON

Ovaj jednosoban apartman u samom centru Zagreba ima sve što vam je potrebno da u šetnji doživite grad, jer do svih znamenitosti, trgovina, restorana možete doći pješice.

Livingroom - HAPPY

Apartman HAPPY HOME

Ovaj studio apartman ima sve što vam treba za ugodan boravak u Zagrebu

Diningroom - BLUE RS

Apartman BLUE

Ovaj prostrani stan sa jednom spavaćom sobom idealno je mjesto gdje ćete osjećati kao kod kuće uz sve prednosti hotela. U širem centru Zagreba s parkirnim mjestom.

New Image6

Apartman AURORA

Ovaj prostrani stan sa jednom spavaćom sobom idealno je mjesto gdje ćete osjećati kao kod kuće uz sve prednosti hotela. U širem centru Zagreba sa parkirnim mjestom.

Lokacije naših apartmana

Karta sa lokacijama svih naših apartmana

Svi se naši stanovi nalaze u Zagrebu. Pogledajte lokacije svih naših apartmana na interaktivnoj karti.

Map of Zagreb

Design by: Dizajn Zona 42
© 2009.-2018. Veribo Koncept d.o.o.

Solution Graphics